Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sałatka
- 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g cebuli dymki, tylko białej części, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 500 g wody
- 1 ¾ łyżeczki soli
-
250
g zielonego groszku, świeżego
lub 250 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka) - 180 g granatu, miąższu owocu
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 1 ½ łyżki białego octu winnego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1242.8 kJ / 297 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 11.9 g
- Sód
- 1034.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaszy quinoa
40min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1h
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40min
Kuskus z warzywami
40min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1h 15min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1h 35min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50min
Sałatka z ciecierzycy
25min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1h
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40min