Dip paprykowo-orzechowy

Dip paprykowo-orzechowy

3.9 29 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g białego chleba pokrojonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka tureckiej pasty paprykowej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • pieprz cayenne, mielony do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porcji

Kalorie 1128 kcal / 4722 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 96 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...