Dip paprykowo-orzechowy
TM5 TM6

Dip paprykowo-orzechowy

3.9 (28 ocen)

Składniki

  • 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g białego chleba, pokrojonego na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka tureckiej pasty paprykowej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • pieprz cayenne, mielony, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 6 porcji
Kalorie
4722 kJ / 1128 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
96 g
Błonnik
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy