Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 100 g zielonej soczewicy, suszonej
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 488.5 kJ / 116.8 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 597.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30 min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z buraka
1h
Hummus z buraka
1h
Pasta z marchewki z migdałami
15min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1h
Pasta z cukinii i czosnku
55min
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45min