
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z cukinii i soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
100 g zielonej soczewicy, suszonej
-
500 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
116.8 kcal /
488.5 kJ
Białko
5.1 g
Tłuszcz
4.9 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
597.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta wegetariańska
10 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Hummus z buraka
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z kaszy pęczak i pora
40 min
Hummus z buraka
1 godz.
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
1 godz. 20 min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min