Pasta z cukinii i soczewicy

Pasta z cukinii i soczewicy

3.9 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej w plastry
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g zielonej soczewicy, suszonej
  • 500 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 116.8 kcal / 488.5 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 597.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...