Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
50 g komosy ryżowej (quinoa) czerwonej
-
1700 g wody
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g buraka liściowego (boćwiny), tylko liści, świeżych pokrojonych na 3 części
-
40 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
1 - 2 łyżeczki czosnku, granulowanego
-
8 łyżek czarnej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej (ok. 200 g)
-
4 łyżki jogurtu naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
7.3 g
Kalorie
860 kJ /
205.5 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
5.5 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Smoothie bowl z botwiną i sokiem pomarańczowym
10 min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem z fioletowych warzyw
45 min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1 godz. 10 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min