Krupnik z grzybami

Krupnik z grzybami

4.6 1.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 15 g grzybów, suszonych
  • 950 g wody
  • 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
  • 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 160 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 380 - 400 g żeberek wieprzowych, płatów mięsnych, pokrojonych w 3 cm paski
  • 20 g masła
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 80 - 90 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 50 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g natki pietruszki, świeżej drobno posiekanej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 857.4 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 1845 kJ / 441 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...