
Urządzenia i Akcesoria
Krupnik z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
15 g grzybów, suszonych
-
950 g wody
-
70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g pora pokrojonego w 2 mm plastry
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
160 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
380 - 400 g żeberek wieprzowych, płatów mięsnych, pokrojonych w 3 cm paski
-
20 g masła
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
80 - 90 g kaszy jęczmiennej perłowej
-
50 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g natki pietruszki, świeżej drobno posiekanej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
857.4 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
1845 kJ /
441 kcal
Tłuszcz
30.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Węglowodany
24.8 g