![Barszcz do pasztecików Barszcz do pasztecików](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34B17D45-C929-461A-957C-156AC7B6AA01/Derivates/0F58B7D0-6407-4117-B6C2-AF43B1DBA1E6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g grzybów, suszonych
- 500 g wody, wrzącej
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 700 g wody
- 2 - 3 łyżki octu
- 1 łyżka cukru
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 4 ziarna pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 282.6 kJ / 67.5 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 281.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Barszcz biały wielkanocny
1 Std. 10 Min
Kompot z suszu
2h 10min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 Min
Wigilijna kapusta z grochem
2h 20 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Zupa ogórkowa
30 Min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Kluski śląskie
30 Min
Barszcz czerwony z mięsem
1h 5min
Zupa grzybowa
1 Std. 15 Min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min