Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g grzybów, suszonych
- 500 g wody, wrzącej
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 700 g wody
- 2 - 3 łyżki octu
- 1 łyżka cukru
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 4 ziarna pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 282.6 kJ / 67.5 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 281.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowa
30min
Barszcz czerwony z mięsem
1h 5min
Zupa grzybowa
1h 15min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Marynowane papryki
55min
Zupa ogórkowa
30min
Barszcz biały wielkanocny
1 Std. 10 Min
Kluski śląskie
30min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
3 Std.
Wigilijna kapusta z grzybami
1h 20min
Żur z klopsikami na Varomie
1h
Gołąbki
1h 45min