
Urządzenia i Akcesoria
Zalewajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1-2 cm kostkę400 g
-
oleju20 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki50 g
-
ziemniaków pokrojonych na 4-5 cm kawałki200 g
-
grzyby, suszone3 - 4
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
soli1 łyżeczka
-
wody900 g
-
zakwasu na żurek300 g
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
491.6 kcal /
2056.7 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
26.4 g
Węglowodany
50.2 g
Błonnik
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska