Urządzenia i Akcesoria
Zalewajka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
400 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1-2 cm kostkę
-
20 g oleju
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na 4-5 cm kawałki
-
3 - 4 grzyby, suszone
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka soli
-
900 g wody
-
300 g zakwasu na żurek
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki cukru
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.3 g
Kalorie
2056.7 kJ /
491.6 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
7.9 g
Węglowodany
50.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krupnik na cielęcinie z kaszą jaglaną
1 godz. 15 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Zupa koperkowa
45 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Krupnik
25 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Kartoflanka
55 min
Zupa ogórkowa
30 min
Krupnik
40 min
Kapuśniak
50 min
Zupa grochowa
1 godz.
Góralska kwaśnica
1 godz. 30 min