
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)100 - 120 g
-
wody1500 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 - 4 gałązki
-
marchewki pokrojonej na kawałki50 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki30 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki80 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
114.9 kcal /
480.8 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
16.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
417.7 mg