Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

4.0 874 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
    100 - 120 g
  • wody
    1500 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 - 4 gałązki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    50 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 114.9 kcal / 480.8 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 16.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 417.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...