
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grzybowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
-
1500 g wody
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
114.9 kcal /
480.8 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
16.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Sód
417.7 mg