Urządzenia i Akcesoria
Barszcz biały wielkanocny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki
-
40 g korzenia selera
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g oleju
-
700 g wody
-
2 - 3 liście laurowe, suszone
-
3 - 4 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g białej kiełbasy, surowej
-
250 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
1 ½ łyżki chrzanu, tartego
-
400 g zakwasu na barszcz biały
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
909.3 mg
Białko
19.2 g
Kalorie
2342.7 kJ /
559.9 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
63.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Krupnik
40 min
Barszcz czerwony z mięsem
1 godz. 5 min
Góralska kwaśnica
1 godz. 30 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zalewajka
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Rosół na wołowinie
2 godz. 15 min
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min