
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mięsa, bez ścięgien i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
- 300 g warzyw, mieszanych (np. selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
150
g soli gruboziarnistej
lub 150 g soli, drobnej -
30
g czerwonego wina
lub 30 g wody - 1 liść laurowy, suszony
- 1 goździk
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 555.5 kcal / 2324 kJ
- Białko
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 58984.3 mg
Alternatywne przepisy
Sól ziołowa
5 min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1 godz. 25 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Koncentrat bulionu z kaczki
20 min
Koncentrat bulionu cielęcego
1 godz. 20 min
Koncentrat bulionu wołowego
1 godz. 20 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min