Koncentrat bulionu mięsnego

Koncentrat bulionu mięsnego

4.9 1.3K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
400 g

Składniki

  • 300 g mięsa, bez ścięgien i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g warzyw, mieszanych (np. selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
  • 150 g soli gruboziarnistej
    150 g soli, drobnej
  • 30 g czerwonego wina
    30 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 1 goździk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 400 g

Sód 58984.3 mg
Białko 73.8 g
Kalorie 2324 kJ / 555.5 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 16.7 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...