Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mięsa, bez ścięgien i kości, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 300 g warzyw, mieszanych (np. selera naciowego, marchewki, cebuli), pokrojonych na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. szałwii, rozmarynu), tylko liście
-
150
g soli gruboziarnistej
lub 150 g soli, drobnej -
30
g czerwonego wina
lub 30 g wody - 1 liść laurowy, suszony
- 1 goździk
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2324 kJ / 555.5 kcal
- Białko
- 73.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 58984.3 mg
Alternatywne przepisy
Sól warzywna
5 min
Koncentrat bulionu drobiowego
45 Min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Koncentrat bulionu cielęcego
1 Std. 20 Min
Koncentrat bulionu wołowego
1 Std. 20 Min
Cukier waniliowy
72h
Koncentrat bulionu grzybowego
25 Min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Szynka drobiowa
2h 10min
Pasztet
3sa