
Urządzenia i Akcesoria
Marchewka na ciepło
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki500 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
wody120 g
-
cukru1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
109 kcal /
456.4 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
4.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Surówka z pora
30 min
Buraczki na ciepło
50 min