Urządzenia i Akcesoria
Marchewka na ciepło
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
500 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
10 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1.7 g
Kalorie
456.4 kJ /
109 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Sos pieczarkowy
40 min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5 min
Kapusta gotowana
30 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Buraczki na ciepło
50 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min