
Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna kapusta z grzybami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych (np. borowików, podgrzybków)50 g
-
wody500 g
-
kapusty kiszonej800 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki140 g
-
masła35 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
cukru1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
85.7 kcal /
358.5 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
715.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Kapusta gotowana
30 min
Krupniok zapiekany w kapuście kiszonej
1 godz. 30 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Hekele
2 godz. 40 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Moczka
45 min
Bigos
1 godz. 30 min