Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 3 jajka
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 200 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 mm plastry
- 280 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy (1 puszka)
- 2 - 3 łyżki majonezu
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 678.6 kJ / 162.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 190 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Wiosenna surówka
15min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Surówka z mieszanych warzyw
10min
Surówka z marchewki i pora
15min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5min
Surówka z kapusty pekińskiej
5min
Surówka z marchewki z chrzanem
5min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka z kiszonej kapusty
15min