Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 50 g orzechów laskowych, łuskanych
- 20 g siemienia lnianego
- 20 g maku
- 400 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 500 g różyczek kalafiora
- 50 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 3 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 140 g mleka
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1112 kJ / 265 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 Std.
Suflet szpinakowo-serowy
40min
Zapiekanka z kuskusu i dyni (dla dzieci)
1h 40 min
Pasta z marchewki z migdałami
15 Min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Pasta marchewkowa z figami
2 Std. 30 Min
Suflety kalafiorowe
55min
Brazylijskie trufle z mango
3 Std. 45 Min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1h 10 min
Kotlety z wątróbki
35 Min