
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kalafiorowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
50 g orzechów laskowych łuskanych
-
20 g siemienia lnianego
-
20 g maku
-
400 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
500 g różyczek kalafiora
-
50 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
3 jajka
-
150 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
140 g mleka
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265 kcal /
1112 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
21.7 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAPUSTY I SPÓŁKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Suflety kalafiorowe
55 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1 godz. 10 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Pasztet z bakłażana z pomidorowym coulis
2 godz.
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Mroźne ciasto kokosowe
5 godz. 15 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55 min