Ciasto kalafiorowe

Ciasto kalafiorowe

3.8 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 50 g orzechów laskowych łuskanych
  • 20 g siemienia lnianego
  • 20 g maku
  • 400 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 500 g różyczek kalafiora
  • 50 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 3 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 140 g mleka
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 265 kcal / 1112 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 21.7 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...