Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
100 - 150 g kaszy jaglanej
-
10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1100 g wody
-
600 g kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 płaska łyżeczka kurkumy, mielonej
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
420.1 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1187.9 kJ /
283.9 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 min