Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy

Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy

3.0 250 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 100 - 150 g kaszy jaglanej
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1100 g wody
  • 600 g kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 płaska łyżeczka kurkumy, mielonej
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 283.9 kcal / 1187.9 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 420.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...