Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy

Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy

3.0 240 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • kaszy jaglanej
    100 - 150 g
  • korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
    10 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • wody
    1100 g
  • kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • kurkumy, mielonej
    1 płaska łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 283.9 kcal / 1187.9 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 420.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...