
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy jaglanej100 - 150 g
-
korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki10 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
wody1100 g
-
kukurydzy, konserwowej (ok. 2 puszki), odsączonej z zalewy600 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej1 płaska łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
283.9 kcal /
1187.9 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
420.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRE KASZE
10 Przepisów
Polska
Polska