
Urządzenia i Akcesoria
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
20 g ryżu brązowego
-
50 g orzechów nerkowca
-
15 g oliwy z oliwek
-
800 g cukinii pokrojonej na 5 cm kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g liści bazylii, świeżych
-
450 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 g liści mięty, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
187 kcal /
780 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYCĄCE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
30 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z porów
30 min