Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rukoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
800 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g rukoli
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
323.3 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
987.3 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Barszcz z serem feta
40 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa cebulowa
1 godz.