Zupa z rukoli

Zupa z rukoli

4.3 229 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g masła
  • 400 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g rukoli
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 3 - 4 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 236 kcal / 987.3 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 323.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...