
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z rukoli
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
800 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g rukoli
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 krople sosu Tabasco® (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
236 kcal /
987.3 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
22.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
323.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska