Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z selera z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
600 g korzenia selera pokrojonego na 3 cm kawałki
-
120 g selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
25 g masła
-
800 g wody
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
492 mg
Białko
2 g
Kalorie
359 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min