
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z selera z jabłkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
selera pokrojonego na 3 cm kawałki600 g
-
selera naciowego pokrojonego na 3 cm kawałki120 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku2
-
masła25 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki250 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
86 kcal /
359 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
492 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
9 Przepisów
Polska
Polska