
Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorska zupa pomidorowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka tymianku, świeżego tylko liście
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 szczypta chili, mielonego
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1000 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
10 g liści bazylii, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
68 kcal /
284 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PORA NA POMIDORA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z porów
30 min