Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z białej fasoli i dyni (dla dzieci)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
-
100 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
250 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
500 g wody
-
200 g soczewicy z puszki, odsączonej z zalewy200 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
-
20 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.4 g
Kalorie
582.5 kJ /
139.2 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
23.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min
Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)
45 min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1 godz.
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45 min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 min
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci)
35 min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 min
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci)
35 min
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
35 min
Mąka ryżowa prażona
50 min