Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g miąższu dyni, pokrojonego na kawałki
- 100 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 500 g wody
-
200
g białej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
lub 200 g soczewicy z puszki, odsączonej z zalewy - 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)
- 20 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 582.5 kJ / 139.2 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus jabłkowy z marchewką
15 Min
Zupa krem warzywna (dla dzieci)
1 godz.
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25min
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30min
Zupa krem z soczewicy (dla dzieci)
35min
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci)
35min
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min