Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 70 g majonezu
- 80 g jogurtu naturalnego, gęstego
- 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 604 kJ / 144.2 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos holenderski – 250 ml
15 phút
Sos holenderski – 500 ml
15 phút
Sos berneński
15 phút
Sos choron
20min
Dressing limonkowo-miętowy
10 phút
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min.
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 phút
Sos holenderski
15 phút
Dressing borówkowo-balsamiczny
5 phút
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20 min.
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min.
Pasta z tuńczyka
20min