Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait demi-écrémé
- 5 jaunes d'œufs
- 155 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe d'amandes en poudre
- 3 gouttes d'arôme d'amande amère
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 100 g d'eau
- 300 g de raisin noir, égrainé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1426 kJ / 340 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème à la pistache (sans lactose et sans gluten)
12 godz. 15 min
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40min
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25min
Crème onctueuse caramel-café
1h 45min
Pannacotta au melon
2h 15min
Crème renversée au café
2 godz.
Crème glacée mascarpone
5h
Crème vanille aux fruits exotiques
2h 15min
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min