Crème d'amande aux raisins

Crème d'amande aux raisins

3.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 500 g de lait demi-écrémé
  • 5 jaunes d'œufs
  • 155 g de sucre en poudre
  • 3 c. à soupe d'amandes en poudre
  • 3 gouttes d'arôme d'amande amère
  • 150 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 100 g d'eau
  • 300 g de raisin noir égrainé

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 340 kcal / 1426 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 37.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...