Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- 80 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 75 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 5 clémentines (3 zestées et 2 non zestées)
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 180 g de sucre en poudre
- 125 g d'amandes en poudre
- 1 sachet de levure chimique
- 4 c. à soupe de liqueur mandarine, type Mandarine Napoléon
Le glaçage
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1848.3 kJ / 437.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Crème anglaise à l'orange
1sa
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Verrines à l'orange
1h 15min
Gâteau aux épices et limoncello
40 dk
Galette des Rois aux châtaignes
1h 25min
Tarte Tatin pomme-fenouil
1h 35min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45 dk
Gâteau aux fruits
55 dk
Gâteau chocolat-abricot
2h
Semifrio pêche-abricot
3h 35min
Tarte magique aux fraises
1 godz. 30 min
Tarte abricot-framboise
1h 15min