Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- le zeste d'une orange non traitée
- 150 g d'eau
- 160 g de beurre
- 140 g de sucre en poudre
- 210 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 jaunes d'œufs
La crème à l'orange
- le jus de 3 oranges
- 90 g de beurre
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 4 œufs
La crème au mascarpone
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 1372 kJ / 327 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraîcheur de nectarine
25min
Tartelette orange-pistache
1h
Mousse aux nectarines
2 godz. 45 min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Sphère comme une orange sanguine
18 godz.
Eclairs à l'orange
4h 25min
Clémentine farcie au crabe
20min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Bouchées chocolat et noix
25min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Mousse vanille-pomme
7h
Mousse aux pommes
40min