Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pavés de chocolat
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de crème liquide entière
- 140 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 50 g d'eau
- 1 bouquet de menthe fraîche, effeuillé
- 65 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
L'écume de menthe
- 250 g de lait
- ½ bouquet de menthe fraîche
- gouttes de colorant alimentaire vert (opcjonalnie)
- 2 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 512 kJ / 123 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4h 45min
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Mini-saint-honoré
2h
Mystère au chocolat
8 godz. 30 min
Choux façon tiramisu
1h 50 min
Charlotte chocolat-banane
24h
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Charlotte chocolat-coco
12h
Dômes banane et chocolat
6h 30min
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Bavarois poire-chocolat
14h 30 min