Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour les moules
- 150 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de levure chimique (½ sachet env.)
- 300 g de sirop de grenadine
- 150 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882 kJ / 208 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel
3h
Galette classique
1h 35 min
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Mille-feuille de fruits rouges
30min
Soufflé au caramel
35min
Broyé du Poitou
1h 15min
Broyé du poitou
2h
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12hod.
Pithiviers
2h
Baba à la noix de coco
2h
Allumettes croustillantes au chocolat
1h
Mousse au chocolat magique
15min