Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour les moules
- 150 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de levure chimique (½ sachet env.)
- 300 g de sirop de grenadine
- 150 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 882 kJ / 208 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au chocolat
1 godz.
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Crème caramel
3h
Couscous aux pêches et fruits rouges
25min
Crème à la pâte de speculoos
2h 40min
Crème à la horchata
50min
Les doubitchous... ça se mange sans faim !
24h 10 min
Pâtes fraîches à la fleur de courgette
1 godz. 15 min
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24 godz. 30 min
Crème au chocolat sans lactose
12h
Crème onctueuse caramel-café
1h 45min
Crumble express de Bruges
35min