Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 70 g de sucre en poudre
- 20 g d'eau
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 1 pincée de sel
La garniture
- 180 g de confiture d'abricots
- 60 g d'écorce de citron confit
La meringue
- 20 g de farine de blé
- 80 g d'amandes en poudre
- 60 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2549.2 kJ / 609.8 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits italiens aux fruits secs
35 Min
Gâteau nantais
1 Std.
Choco-nougat
3 Std.
Cake aux fruits confits
4 Std.
Nonnettes à l'orange
1 Std. 40 Min
Broyé du Poitou
1 godz. 15 min
Millas
1 Std.
Nonnettes au cassis
1 Std. 40 Min
Amandine à la cerise
2 Std.
Pithiviers
2 Std.
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50 Min