Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 50 g de sucre en poudre, et 1 c. à soupe pour la cuisson
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 250 g de farine de maïs
- 10 g de beurre doux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au lait d'amande
2 godz. 15 min
Couronnes des Rois aux fruits confits
17h
Riz au lait à la cannelle et à la fleur d'oranger
45 min
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
OCTOBRE Gâteau de foie blond de Bresse et écrevisse - Eric Robert
2h
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1 Std. 15 Min
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Paëlla valenciana
1h
Crème renversée au café
2h
Milla de potiron
1h 10min
Pastis landais
2h 30min