Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles de parmesan
- 50 g de parmesan, coupé en gros morceaux
- 5 g de graines d'anis vert
Les miettes de jambon cru
- 200 g de jambon cru sec, coupé en morceaux
Le sorbet au melon
- 500 g de chair de melon, bien mûr et parfumé, préalablement congelé en cubes à plat
- 20 g de porto blanc
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 330 kJ / 78 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrine aux trois poivrons
55min
Verrine de gelée de porto au melon
25min
Verrines "toutes vertes"
30min
Mises en bouche aux saveurs marines
30min
Verrine de ratatouille et gelée de tomate
2 godz. 35 min
Verrines estivales
12h
Verrine saumon-endive
10min
Verrines printanières
25min
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1 Std. 35 Min
Verrines melon, basilic et jambon de Bayonne
1 Std. 20 Min
Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais
10min
Verrine apéritive concombre, pomme et saumon fumé
15 Min