Pâté de campagne au foie gras

Pâté de campagne au foie gras

4.2 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz.
10 portions

Składniki

  • 280 g de foie gras de canard cru détaillé en 8 escalopes
  • 40 g de porto
  • 3 pincées de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 120 g d'échalotes
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 1 bouquet de persil frais
  • 10 g de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 - 6 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 œuf
  • 1000 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf ou mi-porc mi-veau
  • 2 feuilles de laurier frais

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 320 kcal / 1330 kJ
Białko 22.4 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 3.6 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...