Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de foie gras de canard cru, détaillé en 8 escalopes
- 40 g de porto
- 3 pincées de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 120 g d'échalotes
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 bouquet de persil frais
- 10 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 - 6 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 1000 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf ou mi-porc mi-veau
- 2 feuilles de laurier frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1330 kJ / 320 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
Terrine de lapin aux herbes
24 godz.
Terrine de volaille pistache-citron
24 godz.
Terrine bressane
24 godz.
Pâté en croûte
7 godz. 45 min
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Pâté périgourdin
48u.
Terrine de canard
24 godz.
Rillettes de porc et de canard
7h
Pâté de lapin en croûte
5h 30 min
Pâté de lapin
2h 35min
Sauce gribiche
15min