Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de foie gras de canard cru, détaillé en 8 escalopes
- 40 g de porto
- 3 pincées de fleur de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 120 g d'échalotes
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 bouquet de persil frais
- 10 g de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 - 6 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 1000 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf ou mi-porc mi-veau
- 2 feuilles de laurier frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1330 kJ / 320 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24 Std.
Pâté de campagne
48 godz.
Pâté de lapin
2h 35min
Rillettes de lapin
12 Std.
Terrine de pintade aux pistaches
24 Std.
Terrine de canard
24 Std.
Rillettes de porc et de canard
7 Std.
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 godz.
Terrine de campagne
4h 30min
Terrine de lapin aux herbes
24 Std.
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24 godz. 20 min
Terrine de campagne
25h 15 min