
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak garam masala z ryżem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Przyprawa garam masala
-
1 łyżka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżka nasion kolendry
-
1 łyżka nasion kardamonu
-
1 łyżka nasion kminu rzymskiego
-
1 laska cynamonu dł. ok. 4 cm, połamana na kawałki
-
¾ łyżeczki goździków
-
2 liście laurowe, suszone pokrojone na kawałki
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Danie
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 4 cm kawałki
-
1 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
150 g ryżu basmati
-
1200 g wody
-
10 g oleju
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
15 - 20 g cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.8 g
Kalorie
1872 kJ /
447 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
41.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
10 Przepisów
Polska
Polska