Spaghetti z tuńczykiem
TM6 TM5

Spaghetti z tuńczykiem

4.3 (1.6K ocen)

Składniki

  • 1750 g wody
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka tuńczyka, w sosie własnym (masa ryby ok. 180 g), odsączonego z zalewy
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 20 g mąki pszennej
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ser parmezan, tarty, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2116.2 kJ / 505.8 kcal
Białko
22.5 g
Węglowodany
80.7 g
Tłuszcz
9.8 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1313.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy