
Urządzenia i Akcesoria
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
1500 g wody
-
45 g oliwy z oliwek
-
2 ½ łyżeczki soli
-
500 g makaronu, suchego, typu penne
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g mąki pszennej
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
300 g mleka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
15 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
586 kcal /
2449.3 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
24.7 g
Węglowodany
67.3 g
Błonnik
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska