Urządzenia i Akcesoria
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
1500 g wody
-
45 g oliwy z oliwek
-
2 ½ łyżeczki soli
-
500 g makaronu, suchego, typu penne
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g mąki pszennej
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
300 g mleka
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
15 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
2449.3 kJ /
586 kcal
Tłuszcz
24.7 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
67.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym
35 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Farfalle z łososiem i pesto
45 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min