Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem

Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem

4.1 797 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 1500 g wody
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 500 g makaronu, suchego, typu penne
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 40 g mąki pszennej
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 300 g mleka
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
  • 15 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 586 kcal / 2449.3 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 67.3 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...