
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia dorsza i marchewki
-
200 g ryżu basmati
-
400 - 500 g fileta z dorsza, bez skóry (4 kawałki)
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia dorsza
-
rozmaryn, suszony ilość do oprószenia dorsza i marchewki
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g ostrej musztardy
-
10 g musztardy francuskiej
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
482.5 kcal /
2020.1 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
52.8 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
1223 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min