Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na kremowym szpinaku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
25 g sera parmezan
-
olej do natłuszczenia
-
500 g wody
-
4 filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g liści szpinaku baby, świeżych
-
200 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2220.6 mg
Białko
42.6 g
Kalorie
2447.9 kJ /
585.1 kcal
Tłuszcz
43.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Węglowodany
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Łosoś na parze z pesto i pęczakiem, zupa krem ze szpinaku i brokułów
1 godz. 20 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45 min
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min