
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na kremowym szpinaku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan25 g
-
olej do natłuszczenia
-
wody500 g
-
filety z łososia, świeże (120-150 g każdy)4
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu syczuańskiego (patrz wskazówka)1 szczypta
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych300 g
-
sera mascarpone podzielonego na kawałki200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
gałki muszkatołowej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585.1 kcal /
2447.9 kJ
Białko
42.6 g
Tłuszcz
43.6 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
2220.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś zapiekany z ziemniakami i jarmużem
1 godz. 10 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min