Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de biscuits speculoos
- 70 g de beurre demi-sel
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g de fraises, réserver 10 fraises pour la décoration
- 100 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 4 blancs d'œufs
- 250 de sucre en poudre
- 30 g d'amandes effilées
- 10 fraises, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2137.3 kJ / 511.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 81.5 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au café et à la vanille
5h 15 min
Roulé de speculoos au chocolat
2ωρ. 50 λεπτ.
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12hod.
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2j 30 menit
Entremets aux deux chocolats
35min
Semifrio pêche-abricot
3hod. 35min
La dacquoise aux fruits d'été
15ωρ. 45 λεπτ.
Bavarois poire-chocolat
14sa 30 dk
Gâteau aux 3 chocolats
2hod. 55min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.