Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (à réaliser la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème aux fruits rouges
- 250 g de lait
- 250 g de fruits rouges frais variés
- 40 g de fécule de maïs
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- eau
- 2 pointes de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1271 kJ / 301 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eclairs saumon-Passion
2h
Bûche de Noël façon forêt-noire
2j 30 menit
Eclairs façon tarte citron
1 Std. 15 Min
Couronne de choux à la vanille et fruits exotiques
2j 30 menit
Saint-honoré au citron
2h 25min
Terrine en mousse de fruits
4h 30min
Eclairs à l'orange
4h 25min
Tartelette aux fruits rouges
1h
Choux amarena
1h 25min
Dacquoise aux framboises
2h
Choux vanille-framboise
2j 30 menit
Tarte au citron
12h