Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La crème fouettée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 50 g de mascarpone
- 300 g de copeaux de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2567 kJ / 614 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
Alternatywne przepisy
Meringue italienne
30 min
Gâteau à la violette
4sa 45 dk
Choux poire-caramel au beurre salé
4 godz. 35 min
Entremets fraise façon mille-feuille
5 Std.
Couronne fruitée
6 Std.
Domino aux fraises
13h
Choux meringués aux fruits de la Passion
2h 45min
Mystère au chocolat
8h 30min
Choux au thé matcha, cœur fruit de la Passion
2 Std. 55 Min
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 min
Eclairs aux fruits rouges
12 Std.
Mont-blanc revisité
4 Std. 20 Min