Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
La crème fouettée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 50 g de mascarpone
- 300 g de copeaux de chocolat blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2567 kJ / 614 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
Alternatywne przepisy
Domino aux fraises
13 Std.
Merveilleux citron-framboise et copeaux de chocolat blanc
15 Std.
Sabayon sucré
30min
Merveilleux au chocolat
2u. 45min
Choux menthe-chocolat
5u. 45min
Guimauves à la fraise
3 Std. 35 Min
Religieuses au café
3u. 45min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Meringue italienne
30min