Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 45 g pora, tylko białej części, pokrojonej na kawałki
- 80 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 65 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 20 g masła
- 130 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 45 g czerwonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 180 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 220 g podudzi z kurczaka, ze skórą (ok. 2 szt.)
- 1000 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- ½ łyżeczki cząbru, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 471 kJ / 112 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Zupa minestrone
45 min
Zupa jarzynowa z klopsikami z cielęciny
1h 45min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Barszcz ukraiński
1h 35 min
Gulasz ziemniaczany
1 Std. 10 Min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min