Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką

Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką

3.9 270 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • soli
    1 łyżeczka
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • wołowiny gulaszowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
    800 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    50 g
  • wody
    50 g
  • ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1,5 cm kawałki
    700 g
  • marchewki pokrojonej na 1,5 cm kawałki
    300 g
  • mleka
    80 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 781 kcal / 3267.7 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...