Wersje kompatybilne
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 liść laurowy, suszony
- 800 g wołowiny gulaszowej, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 50 g czerwonego wina, wytrawnego
- 50 g wody
- 700 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
- 300 g marchewki, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
- 80 g mleka
- natka pietruszki, świeża, posiekana, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3267.7 kJ / 781 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwica wołowa z warzywami
50min
Potrawka z ziemniaków i żeberek
1 Std. 55 Min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 Std. 25 Min
Potrawka z wołowiną i papryką
55 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2h
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Sauté z cielęciny
1 Std. 25 Min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1h 40min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Wołowina z pieczarkami
30min
Klopsy królewieckie
2h 10min
Gulasz wołowy z papryką
1 Std. 25 Min