Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 liść laurowy, suszony
-
800 g wołowiny gulaszowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
50 g czerwonego wina, wytrawnego
-
50 g wody
-
700 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1,5 cm kawałki
-
300 g marchewki pokrojonej na 1,5 cm kawałki
-
80 g mleka
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
50 g
Kalorie
3267.7 kJ /
781 kcal
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wołowina w piwie po flamandzku
1hod. 45min.
Wołowina z pieczarkami
30min.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min.
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1hod. 40min.
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2hod.
Sauté z cielęciny
1hod. 25min.
Gulasz cielęcy
1hod. 15min.
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1hod. 45min.
Potrawka z wołowiną i papryką
55min.
Gulasz wołowy z papryką
1hod. 25min.
Wołowina w czerwonym winie
2hod. 10min.
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1hod. 35min.