
Urządzenia i Akcesoria
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli1 łyżeczka
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek40 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
liść laurowy, suszony1
-
wołowiny gulaszowej bez ścięgien i białych błonek, pokrojonej na 2 cm kawałki800 g
-
czerwonego wina, wytrawnego50 g
-
wody50 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 1,5 cm kawałki700 g
-
marchewki pokrojonej na 1,5 cm kawałki300 g
-
mleka80 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
781 kcal /
3267.7 kJ
Białko
50 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
48 g