Gulasz wołowy w ciemnym piwie
TM6 TM5

Gulasz wołowy w ciemnym piwie

4.3 (492 oceny)

Składniki

  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g selera naciowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 220 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 40 g oleju
  • 500 g mięsa wołowego, gulaszowego, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
    lub 1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
    lub ¼ - ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego
  • 250 g piwa, ciemnego, np. Guinness®, porter
  • 350 g ziemniaków, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • sól, do oprószenia ziemniaków
  • chleb, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1762.3 kJ / 421.2 kcal
Białko
31.6 g
Węglowodany
34.5 g
Tłuszcz
16.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Błonnik
6 g
Sód
752.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy