
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g selera naciowego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
220 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 g oleju
-
500 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
20 g mąki pszennej
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
250 g piwa ciemnego, np. Guinness®, porter
-
350 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
sól do oprószenia ziemniaków
-
chleb do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421.2 kcal /
1762.3 kJ
Białko
31.6 g
Tłuszcz
16.6 g
Węglowodany
34.5 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Sód
752.8 mg