
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z wołowiną i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
papryki mieszanej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki450 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
oleju30 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
cukru1 łyżka
-
ząbek czosnku1
-
przecieru pomidorowego typu passata500 g
-
wody200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki700 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej, do dekoracji1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
619.6 kcal /
2592.4 kJ
Białko
29.4 g
Tłuszcz
33.4 g
Węglowodany
53.1 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
1072.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min