
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z wołowiną i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
450 g papryki mieszanej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
500 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżka cukru
-
1 ząbek czosnku
-
500 g przecieru pomidorowego typu passata
-
200 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
700 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście posiekanej, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
619.6 kcal /
2592.4 kJ
Białko
29.4 g
Tłuszcz
33.4 g
Węglowodany
53.1 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
1072.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
10 Przepisów
Polska
Polska