
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g papryki, mieszanej, pokrojonej na 2-2,5 cm kawałki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oleju
- 500 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
- ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 1 łyżka cukru
- 1 ząbek czosnku
- 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 200 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 700 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2592.4 kJ / 619.6 kcal
- Białko
- 29.4 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1072.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 godz.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Kurczak po myśliwsku
50 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min