
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście10 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę30 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 - 10 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki300 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy200 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1 cm kawałki300 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
estragonu, suszonego1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
202 kcal /
847 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
19.8 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska