Zupa z kukurydzy z kurczakiem

Zupa z kukurydzy z kurczakiem

4.1 390 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    10 g
  • surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 - 10 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
    300 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
    200 g
  • filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1 cm kawałki
    300 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • estragonu, suszonego
    1 łyżeczka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 202 kcal / 847 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...