Zupa z kukurydzy z kurczakiem

Zupa z kukurydzy z kurczakiem

4.1 400 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 30 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na 1 cm kawałki
  • 800 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
  • 300 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1 cm kawałki
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka estragonu, suszonego
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 202 kcal / 847 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...