Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
woda do gotowania makaronu
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 - 35 g cebuli szalotki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
400 g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego, podzielonego na kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżki ziół włoskich, mieszanych, suszonych (np. bazylii, oregano, estragonu, majeranku)
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
200 g liści szpinaku, świeżych pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1249 mg
Białko
45 g
Kalorie
2966 kJ /
709 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
96 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
40 min
Tortille z kurczakiem i sosem curry
1 godz. 5 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
50 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
40 min
Makaron po bolońsku
40 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 godz. 15 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.