
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti ze szpinakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
woda do gotowania makaronu
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 - 35 g cebuli szalotki
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
400 g mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego, podzielonego na kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżki ziół włoskich, mieszanych, suszonych (np. bazylii, oregano, estragonu, majeranku)
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
200 g liści szpinaku, świeżych pokrojonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
709 kcal /
2966 kJ
Białko
45 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
96 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1249 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W 30 MINUT
9 Przepisów
Polska
Polska