Urządzenia i Akcesoria
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
500 g cielęciny pokrojonej w 1 cm plastry
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
20 g masła klarowanego, plus dodatkowa ilość do smażenia20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
70 g wody
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
15 - 20 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia eskalopek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.3 g
Kalorie
1566 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
1 godz. 20 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Klopsy królewieckie
2 godz. 10 min
Greckie klopsiki z jagnięciny (Keftethes)
25 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min