
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
5 porcji
Składniki
Danie
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki, lekko zmrożonych
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
70 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
150 g pieczarek przekrojonych na pół
-
¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
-
1 jajko
-
30 g bułki tartej
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
Sos koperkowy
-
10 g koperku, świeżego
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
3 - 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 szczypty soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
317 kcal /
1326 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
36.4 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40 min
Kotlety pożarskie
40 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Zupa koperkowa
45 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min