
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z boczkiem i sosem porowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
-
250 g pora tylko biała część, pokrojonego w ok. 3 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
25 g mąki tortowej
-
500 g mleka
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
woda osolona, do gotowania makaronu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
740.5 kcal /
3100.3 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
35.8 g
Węglowodany
88.5 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
786.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska