Urządzenia i Akcesoria
Makaron z boczkiem i sosem porowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
-
250 g pora tylko biała część, pokrojonego w ok. 3 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
25 g mąki tortowej
-
500 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
woda osolona, do gotowania makaronu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
786.3 mg
Białko
22.3 g
Kalorie
3100.3 kJ /
740.5 kcal
Tłuszcz
35.8 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
88.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE MAKARONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Wędzony kurczak z porem w sosie śmietanowym
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.