
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół400 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego40 g
-
wołowiny gulaszowej pokrojonej na ok. 2 cm kawałki800 g
-
cukru1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki300 g
-
czerwonego wina250 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej3 łyżki
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
kminku, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
liście laurowe, suszone3
-
owoców jałowca5
-
goździki2
-
papryki zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski400 g
-
wody150 g
-
mąki pszennej20 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1472 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska