Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g oleju rzepakowego
- 800 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- 1 łyżeczka cukru
- 70 g koncentratu pomidorowego
- 300 g pomidorów, pokrojonych na 1 cm kawałki
- 250 g czerwonego wina
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- 3 liście laurowe, suszone
- 5 owoców jałowca
- 2 goździki
- 400 g papryki, zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
- 150 g wody
- 20 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1472 kJ / 352 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2h
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1h 35min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1h 25min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2sa 20 dk
Sauté z cielęciny
1h 25min
Szybkie ragoût z jagnięciny
50min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Wołowina z pieczarkami
30 Min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 Min