
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
400 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oleju rzepakowego
-
800 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka cukru
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
300 g pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki
-
250 g czerwonego wina
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
5 owoców jałowca
-
2 goździki
-
400 g papryki zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
150 g wody
-
20 g mąki pszennej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1472 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska