Gulasz wołowy z papryką

Gulasz wołowy z papryką

4.3 438 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

  • 400 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oleju rzepakowego
  • 800 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 300 g pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki
  • 250 g czerwonego wina
  • 1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 łyżka majeranku, suszonego
  • 3 liście laurowe, suszone
  • 5 owoców jałowca
  • 2 goździki
  • 400 g papryki zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
  • 150 g wody
  • 20 g mąki pszennej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352 kcal / 1472 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...