
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
400 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oleju rzepakowego
-
800 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka cukru
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
300 g pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki
-
250 g czerwonego wina
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
3 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
5 owoców jałowca
-
2 goździki
-
400 g papryki zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
-
150 g wody
-
20 g mąki pszennej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352 kcal /
1472 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min