Gulasz wołowy z papryką

Gulasz wołowy z papryką

4.3 431 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    400 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju rzepakowego
    40 g
  • wołowiny gulaszowej pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
    800 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • koncentratu pomidorowego
    70 g
  • pomidorów pokrojonych na 1 cm kawałki
    300 g
  • czerwonego wina
    250 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    3 łyżki
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • kminku, mielonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżka
  • liście laurowe, suszone
    3
  • owoców jałowca
    5
  • goździki
    2
  • papryki zielonej i czerwonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
    400 g
  • wody
    150 g
  • mąki pszennej
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352 kcal / 1472 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...