
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa potrawka z kurczaka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
50 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
15 g mąki pszennej
-
2 łyżki musztardy Dijon
-
1 płaska łyżka tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
150 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340 kcal /
1419 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
9 Przepisów
Polska
Polska