Kremowa potrawka z kurczaka

Kremowa potrawka z kurczaka

4.4 2.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 50 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 15 g mąki pszennej
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1 płaska łyżka tymianku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 500 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • 150 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g piersi z kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3 cm kostkę
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 340 kcal / 1419 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...