Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 50 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 15 g mąki pszennej
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1 płaska łyżka tymianku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 150 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostkę bulionu drobiowego (na 0,5 l) - ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g piersi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1419 kJ / 340 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50min
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 Min
Zupa z kurczaka
30min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 Std. 50 Min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 Min
Gulasz ziemniaczany
1 Std. 10 Min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 Min
Minestrone z kurczakiem
50min
Kotlety pożarskie
40min