
Urządzenia i Akcesoria
Penne w sosie serowo-śmietanowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
450 g wody
-
200 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
250 g makaronu, suchego, typu penne
-
150 g zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego
-
100 g szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
468.6 kcal /
1960.8 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
56.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
348.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska