
Urządzenia i Akcesoria
Penne w sosie serowo-śmietanowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki60 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody450 g
-
śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
makaronu, suchego, typu penne250 g
-
zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego150 g
-
szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
468.6 kcal /
1960.8 kJ
Białko
15.9 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
56.5 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
348.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska