Penne w sosie serowo-śmietanowym

Penne w sosie serowo-śmietanowym

4.4 1.9K oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • sera ementaler pokrojonego na kawałki
    60 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    450 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • makaronu, suchego, typu penne
    250 g
  • zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego
    150 g
  • szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 468.6 kcal / 1960.8 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 56.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 348.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...