Penne w sosie serowo-śmietanowym

Penne w sosie serowo-śmietanowym

4.4 2.0K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 450 g wody
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 250 g makaronu, suchego, typu penne
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego częściowo rozmrożonego
  • 100 g szynki gotowanej (opcjonalnie) pokrojonej w kostkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 468.6 kcal / 1960.8 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 56.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Sód 348.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...